Sådan får du et billigt lån

Mange havner i en dyr fælde, når de optager lån. Der gemmer sig næsten altid skjulte gebyrer og renter, som kan være nemme at overse i begyndelsen. Vi hjælper i denne artikel med at få styr på, hvordan man finder et billigt lån. Vi forklarer også, hvad man kan gøre, hvis man allerede har optaget flere dyre lån, som man gerne vil af med.

Hvordan finder man et billigt lån?

Der findes mange lån på nettet, som virker fristende. Udfordringen er at finde de bedste lån, som samtidig ikke ruinerer dig økonomisk. Der er derfor flere ting, du bør være opmærksom på, når du skal finde et billigt lån. Nedenfor gennemgår vi nogle af dem.

Har du brug for et lån, kan du gennem Ellafinans låne op til 500.000 kr.

Omkostningerne ved lånet

Det er ikke gratis at låne penge, hvilket kommer til udtryk gennem renter og gebyrer. For at finde et billigt lån, skal disse poster naturligvis være relativt lave. Det er nemmest at se på ÅOP’en, når du skal finde ud af, hvor meget det samlet kommer til at koste dig. ÅOP’en dækker over de samlede omkostninger, der årligt er i forhold til det lånte beløb.

Udover ÅOP’en bør du kigge på den månedlige rente, eventuelle månedlige gebyrer og oprettelsesgebyrer. Du bør også holde øje med lånets løbetid. Det svarer til den tid, du er om at betale lånet tilbage. Undgår helst at vælge et lån, du skal tilbagebetale over for lang tid. Som hovedregel gælder det, at jo længere løbetiden er, desto dyrere vil det også være i længden.

Læs også: Er den laveste rente altid den bedste?

Lån, der stilles med sikkerhed

Nogle af de billigste lån er realkreditlån og banklån. De er billige, fordi de stilles med sikkerhed. At optage et lån med sikkerhed betyder, at man stiller et aktiv som sikkerhed, som långiveren kan sælge, hvis man ikke overholder betalingsaftalen.

Til gengæld er der en risiko forbundet for låntageren ved at optage et lån med sikkerhed. Hvis du pludselig kommer ud i økonomiske vanskeligheder og derved ikke kan betale af på lånet i en periode, kan du tvinges til at sælge f.eks. din bil. Mange fravælger derfor at optage lån med sikkerhed, fordi de er bange for pludselig at miste deres aktiv.

Hvis du vil have det billigste lån og skal købe f.eks. en bil eller en bolig, bør du dog overveje et lån med sikkerhed, eftersom denne lånetype er en af de billigste.

Forbrugslån

Forbrugslån og særligt kviklån, der også er en type af forbrugslån, har ry for at være dyre. Det skyldes primært, at de stilles uden sikkerhed. Med disse lån kan man hurtigt låne penge, men man fanges også nemt i en fælde, der er svær at slippe ud af igen.

Heldigvis findes der også relativt billige forbrugslån – man skal bare lede rundt omkring på markedet og ikke nødvendigvis vælge det første lånetilbud.

Har du optaget et for dyrt lån, som du ikke kan betale tilbage, kan du risikere at blive registreret i RKI. Det er et register over dårlige betalere. Havner man først der, er det svært at få lov til at låne penge.

Læs også: Konkurrence på markedet sikrer dig bedre lånetilbud.

Saml dine lån og spar penge

Hvis du har flere dyre lån hos forskellige kreditorer, kan det virke uoverskueligt nogensinde at blive gældfri. Der er dog en måde, hvor man både kan spare penge og hurtigere komme af med gælden.

Løsningen er et samlelån, hvor man samler alle sine lån i ét stort lån. Det fungerer på den måde, at man låner penge hos en låneudbyder, der indfrier alle dine lån. Derved kommer du til kun at skylde penge til én kreditor.

Det er billigere at have et samlelån end at skylde penge til flere forskellige låneudbydere. Man slipper nemlig for gebyrer og renter mange forskellige steder fra.

Hvis du gerne vil spare penge, kan du overveje et samlelån. Det hjælper Ellafinans dig gerne med. Du kan låne helt op til 500.000 kr. til at samle dine tidligere lån med. Du kan starte din ansøgning ved at klikke nedenfor.