Hvorfor kan jeg ikke låne penge?

Det er aldrig sjovt at få afslag på at låne penge. Normalt skyldes det flere forskellige faktorer og således ikke kun én ting. Der er dog meget, du kan gøre for at øge mulighederne for at låne penge. Her gennemgår vi nogle af de hyppigste årsager til, hvorfor man får afslag på et lån og dermed også, hvad du kan gøre for at øge chancerne for at få et lån.

Hvad er den mest almindelige årsag?

Når man ikke bliver godkendt til et lån, skyldes det normalt det simple faktum, at ens økonomi ikke kan bære det. Det er en vurdering, som låneinstituttet foretager af dig på baggrund af din ansøgning. Hvis låneudbyderen vurderer, at de ikke kan få deres penge tilbage, låner de sjældent deres penge ud.

Læs også: Er den laveste rente altid den bedste?

Dette stopper dig i at få et lån

Nogle årsager til, hvorfor man får afslag på lån, går igen hos mange mennesker. De fleste af dem, tænker man sjældent over, kan påvirke ens mulighed for at få lov til at låne penge. Nedenfor gennemgår vi nogle af de mest hyppige årsager til, hvorfor du ikke får godkendt dit lån.

Varierende løn

Har du en usikker indtægtskilde, hvor din løn varierer meget, er der stor sandsynlighed for, at du ikke får lov til at låne penge. Hvis låneudbyderen ikke er sikker på, at du kan betale den månedlige ydelse, vil de være mere påpasselige med at låne dig penge.

Har du fået afslag på en låneansøgning, kan du derfor overveje, om det skyldes din indtægt. Det er naturligvis ikke sikkert, at du har mulighed for at skifte din indtægtskilde til noget mere fast. På lang sigt kan du dog overveje, om det er muligt at få et job med en fast månedlig indtægt. Det gør det også nemmere for dig at lægge et budget.

Læs også: Få hjælp til at låne penge online med Ellafinans.

Forkerte oplysninger

Hvis du enten ved en fejl eller bevidst har angivet ukorrekte oplysninger i din låneansøgning, kan du være næsten helt sikker på, at du bliver afvist. Det er vigtigt for låneudbyderen, at de kan vurdere dig på baggrund af korrekte oplysninger, og er dette ikke tilfældet, får du ikke lov til at låne penge.

For højt lånebeløb og for lav indkomst

En anden grund til, at din låneansøgning afvises, er, at du ansøger om for mange penge i forhold til din indkomst. Et for højt beløb kan betyde, at du ikke har råd til at betale det månedlige afdrag. Det vil låneudbyderen naturligvis gerne undgå, og derfor kan de afvise din ansøgning.

Registreret som dårlig betaler

En af de største grunde til, at mange får afvist deres låneansøgninger, er, at de står registreret som dårlige betalere. Man kan f.eks. være registreret i RKI eller Debitor Registret, som er de største registre over dårlige betalere i Danmark. Man havner i registrene, hvis man ikke har overholdt betalingsaftalerne på sine lån over en længere periode.

Naturligt nok er det de færreste, der vil låne penge ud til folk, som er registreret som dårlige betalere. Hvis du står i RKI/Debitor Registret, bør du starte med at betale din eksisterende gæld, før du optager ny.

Mange lån i forvejen

Ønsker du at låne penge online, kan du risikere at få afslag, hvis du skylder mange penge væk i forvejen. Låneinstitutioner er nemlig forsigtige med at låne penge ud til folk, der allerede har mange månedlige afdrag. Det kan få dem til at tvivle på, om de får deres penge tilbage igen.

Læs også: Sådan får du et billigt lån.

Forskellige krav fra låneudbyderne

Alle låneudbydere har forskellige krav til deres kunder. Selv hvis du tidligere har fået afvist et lån, kan du sagtens indsende en låneansøgning andre steder og få det godkendt der.

Hos langt de fleste, der tilbyder lån, kan du læse om de specifikke krav for at låne penge hos netop dem. Det kan man typisk under fanen ‘Spørgsmål og svar’ eller noget tilsvarende.

Mange af kravene handler om, at du skal have en vis alder, være bosat i Danmark og have et dansk CPR-nummer. Derudover findes der normalt nogle specifikke krav, som ændrer sig fra låneudbyder til låneudbyder.

Ellafinans finder dit lån for dig

Når du ved, hvorfor du ikke kan låne penge, og hvordan du kan ændre dette, er det tid til lede efter lånetilbud. Det kan dog være en lang proces at finde det rette tilbud. Derfor hjælper Ellafinans dig med at indhente relevante lånetilbud. Alle tilbuddene matcher dine lånekriterier, så du ikke behøver bruge tid på at se på lånetilbud, som alligevel ikke passer til det, du leder efter.

Du kan låne op til 500.000 kr. hos Ellafinans. Klik nedenfor og se, hvor nemt det er.