Hvad koster det at flytte?

De fleste ved, at det ikke er billigt at flytte. Men præcis hvor meget koster en flytning? Udgifterne inkluderer bl.a. leje af trailer/flyttebil, nye møbler, indskud, maling og evt. en renovering.

Naturligvis er der ikke en fast pris på, hvad det koster at flytte, for det er forskelligt fra person til person. I artiklen kommer vi med nogle bud på, hvilke udgifter der næsten altid er forbundet med en flytning, og hvad disse kan forventes at koste.

Udgifter

Helt konkret er der en række udgifter forbundet med at flytte, som de fleste har. Det er ikke unormalt, at disse løber op i mellem 80.000 og 100.000 kr. Særligt hvis man gør brug af en flyttebil og flyttemænd, kan det blive dyrt.

Nedenfor kan du få et overblik over, hvilke udgifter til flytning som går igen hos mange. Du kan også klikke dig direkte videre til Ellafinans’ hjemmeside, hvor du kan ansøge om et lån på op til 500.000 kr.

Flyttefirma

Hvis du skal flytte langt væk og have alle dine ting med, kan det være en god idé at overveje at få flyttet dele af dit indbo med et flyttefirma. Det kan spare dig for mange kræfter og meget tid.

Vælger du at få et flyttefirma til at flytte dine ting, bør du regne med, at det i hvert fald kommer til at koste 10.000 kr., men prisen varierer alt efter størrelsen på din bolig, etagenummer, om der er adgang til elevator osv.

Lej egen flyttebil

Det kan være en god idé at leje en flyttebil og droppe at leje flyttemænd, hvis du har brug for at få flyttet mange ting men samtidig gerne vil spare nogle penge. Ved selv at leje bilen kan du i de fleste tilfælde spare rigtig mange penge, men det er naturligvis mere besværligt selv at flytte tingene.

Nye møbler

Det er svært at undgå at købe nye møbler i forbindelse med en flytning. Mange vil gerne have, at deres møbler passer til det nye hjem, og derfor går de ud og køber nye. Hvis man er heldig, har man nogle møbler fra det gamle hjem, der kan genbruges i det nye. På den måde sparer man en del penge, men det er sjældent muligt at flytte uden at købe nye møbler overhovedet.

Det er ikke nemt at fastsætte en pris på, hvad det koster at købe nye møbler. Nogle bruger 100.000 kr. eller mere, hvis de f.eks. køber designermøbler. Andre nøjes med at købe en ny seng til et par tusinde kroner.

Uanset hvor mange penge du bruger på møbler, er det vigtigt at lægge et budget over, hvor meget du har råd til at bruge. Gør du ikke det, kan du nemt komme til at bruge for mange penge.

Renovering

Særligt hvis du flytter i en ældre bolig, kan det være nødvendigt at renovere et eller flere rum. Renoveringer er sjældent billige, og derfor skal du være sikker på, at du har råd til at betale for dem, inden du påbegynder et større renoveringsprojekt.

Vær realistisk, når du lægger et budget over dit renoveringsprojekt, og husk at medregne penge til uforudsete udgifter.

Indskud/lån

Når du flytter ind i din nye bolig, er der højst sandsynligt et indskud, du skal betale, eller et lån, du skal optage. Det er de færreste, der har en opsparing, der er stor nok til at flytte uden at skulle låne penge et eller andet sted fra.

Det er vigtigt at tjekke prisen på indskuddet, inden du underskriver en eventuel kontrakt, så du ved præcis, hvor meget du skal af med. Et indskud kan nemlig hurtigt løbe op i mange penge.

Derudover bør man også læse det igennem, der står med småt, hvis man optager et lån i forbindelse med flytningen. Renter og gebyrer kan nemlig på nogle lån ende med at koste en meget mere, end man først havde regnet med.

Læs også: Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Hvad er prisen på en flytning?

Selvom det ville være rart at vide på forhånd, hvad en flytning kommer til at koste, er det sjældent tilfældet. Der kommer næsten altid ekstra omkostninger ved flytningen, som gør, at prisen kan variere meget. Det kan hurtigt løbe op i mange penge. Derfor vælger mange at optage et lån ifm. flytningen.

Du kan ansøge om at låne op til 500.000 kr. med Ellafinans ved at klikke nedenfor.