Forbedr din låneansøgning

Har du fået afslag på din låneansøgning flere gange, skyldes det højst sandsynligt enten din låneansøgning eller din økonomiske situation. Inden vi gennemgår nogle af måderne, hvorpå du kan forbedre din låneansøgning, er det vigtigt at pointere, at vi aldrig anbefaler, at du låner penge, hvis du ikke har råd til det.

Står du i en økonomisk situation, som du ikke kan komme ud af, anbefaler vi i stedet, at du kontakter dine kreditorer og undersøger, om I kan lave en ny betalingsaftale, som du har mulighed for at overholde. Først når du har styr på din eksisterende gæld, bør du begynde at optage nye lån.

Tips til at forbedre din låneansøgning

Når du er sikker på, at du har råd til at låne penge, kan du begynde at overveje, hvordan du forbedrer din låneansøgning. Nedenfor kommer vi med nogle gode råd til, hvordan dette kan lade sig gøre.

Læs også: Hvor meget koster et lån?

Kom ud af RKI

Mange mennesker får afslag på deres låneansøgning, fordi de står registreret i RKI. RKI er et register over dårlige betalere, som man havner i, hvis man i en længere periode ikke har overholdt betalingsaftalerne på sine lån.

Står du registreret i RKI, vil du i stort set alle tilfælde blive nægtet at kunne låne penge. Derfor bør du arbejde på at komme ud af RKI, før du optager nye lån.

Der er to måder at komme ud af RKI på. Enten kan du betale din gæld ud, eller også kan du vente fem år, hvorefter du automatisk bliver annulleret fra registret. Du skal dog huske, at bare fordi du slettes fra registret, slettes din gæld ikke.

Du kan tjekke, om du står registreret i RKI ved at trykke her.

Angiv korrekte oplysninger

Når man udfylder en låneansøgning, bliver man bedt om at indtaste forskellige oplysninger. Det er bl.a. oplysninger om ens indtægt, bolig og eventuel eksisterende gæld. Hvis du indtaster forkerte oplysninger, er sandsynligheden for at få afvist din låneansøgning stor.

Sørg derfor altid for, at dine data er angivet korrekt, inden du sender din ansøgning afsted.

Læs også: Få hjælp til at låne penge online med Ellafinans.

Få en medansøger på lånet

En medansøger er en person, der sammen med dig underskriver låneaftalen. Hvis du bliver forhindret i at betale af på lånet, vil det være medansøgerens pligt at afdrage.

Særligt ægtefæller og samlevere vælger at ansøge om et lån sammen, fordi det øger deres chancer for at få godkendt et lån.

Juster lånebeløbet eller din indtægt

Afvises din låneansøgning, er der stor sandsynlighed for, at det skyldes, at du tjener for lidt i forhold til det beløb, du gerne vil låne. Det kan du ændre på to måder: nedjuster lånebeløbet eller øg din indtægt.

Når du tjener flere penge, øges dit rådighedsbeløb. Det giver dig flere penge hver måned at afdrage med. Mange mennesker har dog ikke mulighed for f.eks. at tage et ekstra job for at øge deres indtægt.

Hvis du ikke kan tage et ekstra job, kan du i stedet kan overveje at ansøge om et mindre lånebeløb. Når du låner færre penge, er chancerne for at få godkendt lånet også større, fordi låneudbyderen hurtigere får pengene igen.