Er det sikkert at låne penge online?

For mange mennesker forbindes det at låne penge online med usikkerhed. Heldigvis er det i langt de færreste tilfælde, at man bør bekymre sig, når man ønsker at låne penge online.

I nedenstående artikel gennemgår vi, hvordan du sikkert låner penge online, og hvad du skal være opmærksom på, når du gør det.

Hvorfor tror mange, at det er farligt?

Selvom en rigtig stor andel af den samlede handel foregår online, er der stadig danskere, der er bekymrede, når de taster deres betalingsoplysninger ind på nettet.

Bekymringerne skyldes højst sandsynligt skræmmehistorierne, der jævnligt fortælles. Det drejer sig bl.a. om dem, der har købt noget på udenlandske hjemmesider og efterfølgende fået deres oplysninger misbrugt. Heldigvis er det langt fra størstedelen, dette sker for. Online handel er derfor ikke noget, du behøver frygte.

Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved at klikke nedenfor.

Hvad skal man holde øje med?

Nedenfor har vi samlet en række gode råd til, hvad du skal holde øje med, når du låner penge online. Først og fremmest bør du dog aldrig låne penge online, hvis du er usikker på udbyderen.

Danske firmaer med CVR-numre

Noget, man bør være opmærksom på, når man låner penge online, er, hvem låneudbyderen er. Du kan med fordel lede efter danske firmaer. Hold øje med, at de har et CVR-nummer. På den måde er du sikker på, at virksomheden er registreret.

FAQ-side

Det er værd at lægge mærke til, om lånesiderne har en FAQ-side. Hvis der ikke er sådan en side, vidner det om, at låneudbyderen ikke har brugt særlig lang tid på at udforme hjemmesiden. Det kan være et tegn på, at der ikke er tale om en legitim låneudbyder.

NemID

Vær desuden sikker på, at låneaftalen underskrives med NemID, da det er en af de mest sikre måder at låne online på i Danmark. Med NemID kan du også være sikker på, at dine data opbevares i krypteret format.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er et tal for, hvor meget et lån koster årligt i forhold til det lånte beløb. Ifølge en ny lov, der blev vedtaget i december 2019, må ÅOP’en på et lån maksimalt være på 35 %.

Når du låner penge online, skal du både betale renter og gebyrer. Disse udgifter tages der højde for i ÅOP’en. Det er nemlig et tal, der dækker over alle udgifter forbundet med lånet.

Læs også: Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Lån mere sikkert med en kreditvurdering

Inden du låner penge, bliver du bedt om at angive en række oplysninger dig selv. Disse oplysninger hjælper låneudbyderen med at foretage en kreditvurdering af dig. Du skal oplyse om din boligsituation, din indkomst, antal personer i husstanden osv. Alt dette er med til at give låneudbyderen en idé om, hvorvidt du har mulighed for at betale lånet tilbage eller ej.

At der bliver foretaget en kreditvurdering af dig, gør det mere sikkert for dig at låne penge online. Det skyldes, at du kun bliver tilbudt at låne penge, hvis din økonomi er stabil nok, til at du kan betale lånet tilbage.

Læs også: Få hjælp til at låne penge online med Ellafinans.

Hvor kan man låne penge online?

Det online lånemarked er stort og kan til tider virke uoverskueligt. Derfor er det vigtigt at få overblik over det. Du kan med fordel benytte en tjeneste som f.eks. Ellafinans. Her ansøger du om lån på op til 500.000 kr., og Ellafinans indsamler efterfølgende tilbud fra forskellige låneudbydere og præsenterer kun de relevante tilbud til dig.

Det er nemt at låne penge med Ellafinans, og du kan begynde din ansøgning ved at klikke nedenfor: